Stațiunea Mamaia

Litoral

Stațiunea Mamaia

Mamaia reprezintă cea mai mare și, totodată, cea mai vizitată stațiune de pe litoralul românesc, devenind astfel unul dintre simbolurile importante ale turismului românesc. Aceasta este situată în municipiul Constanța, despărțind lacul Siutghiol de Marea Neagră.

Stațiunea a fost amenajată începând cu anul 1905, atunci când au fost construite primele amplasamente turistice. Următoarele decenii i-au adus un succes destul de mare stațiunii, începând să fie cunoscută și în afara granițelor. Deși sfârșitul secolului al XX-lea aduce un declin al stațiunii, aceasta va fi recondiționată și dezvoltată, astfel încât acum își merită, din nou, denumirea de „perla litoralului românesc”.

De ce merită vizitat

Plaja de aproximativ 10 km lungime atrage, anual, mii de turiști din toată lumea. Cu toate acestea, Mamaia îți oferă multe alte motive să o vizitezi: de la Satul de vacanță care te întâmpină la intrarea în stațiune, la cluburi, terase sau restaurante elegante, până la telegondolă, centrele de agrement și parcul acvativ Aqua Magic. În apropierea stațiunii, puteți vizita insula Ovidiu de pe Lacul Siutghiol, a cărei povești le puteți afla în timpul unei plimbări liniștite pe lac.

Despre Satul de Vacanță merită să știți că a fost conceput ca un complex de restaurante cu specific românesc, având în prezent 31 de astfel de restaurante, decorate în stilul specific fiecărei zone pe care o reprezintă. Tot aici este amplasat și bine-cunoscutul Luna Park, un obiectiv pe care îl veți aprecia mai ales dacă vă planificați excursia alături de copii.

Mindirigiu Andra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *