Salina Turda

Ecoturism

Salina Turda

Salina Turda este situată în zona Durgău-Valea Sărată din Turda și este pe locul 22 în fruntea celor mai extraordinare locuri de vizitat din lume, după cum spun cei de pe businessinsider.com.

Aceste zăcăminte de sare din Transilvania s-au format acum 13,5 milioane de ani și au o grosime de aproximativ 400 de metri și deși aceste saline au fost create cu scopul de a extrage sarea, s-au transformat în decursul anilor în destinații turistice, în locuri unde poți trăi experiențe minunate la aproape 10 grade Celsius, unde te poți distra și unde totodată poți face terapie, aerul din salină fiind extrem de benefic pentru sănătate.

DE CE MERITĂ VIZITAT

    Salina deține un lac subteran, o insulă artificială creată din lemn de pin de pe care poți închiria bărci cu care să te plimbi pe lac pentru o sumă modică.

    Salina Turda surprinde pentru amenajarea sa cu enorm de multe luminițe, prin curățenia ce este întreținută exemplar, prin spectacolul oferit de pereții impunători ce te înconjoară și prin ”distracția din adâncuri” deoarece din interiorul salinei poți cumpăra suveniruri, poți juca fotbal, handbal, tenis, biliard, poți merge cu copiii în locurile de joacă special amenajate sau poți petrece ceva timp în amfiteatrul din salină ce este dotat cu scaune încălzite și are o capacitate de 180 de locuri.

    Salina Turda trebuie inclusă pe lista obiectivelor turistice de vizitat măcar o dată în viață. Dacă vei merge o dată, te vei îndrăgosti pe loc.

Știai că…

  • Mina Terezia este deschisă publicului și în interiorul acesteia, la o adâncime de 120 de metri, tinerii îndrăgostiți pot parcurge plimbări romantice cu barca?
  • În cadrul Salinei Turda se pot vedea utilajele ce ajutau la extragerea sării, păstrate în perfectă stare?
Mindirigiu Andra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *