Castelul Miko din „orașul înghețat”

castelul miko Cetăţi şi palate

Castelul Miko din „orașul înghețat”

Miercurea Ciuc este orașul în care se înregistrează cele mai scăzute temperaturi din țară și este orașul unde gerul mușcă din orice lucru ce-i stă în cale.

castelul miko

Aflat în județul Harghita, orașul Miercurea Ciuc găzduiește Castelul Miko, o comoară veche de 4 secole pe care gerul n-a reușit s-o doboare și care găzduiește Muzeul Secuiesc al Ciucului. Castelul Miko a fost construit în anul 1631 la dorința lui Ferenc Hidvegi Miko, acesta fiind consilierul principelui Gabriel Bethlen.

Castelul a trecut prin multe peripeții, inclusiv printr-un incendiu creat de hoardele turco-tătare ale lui Ali, pașa Timișoarei. Acest incendiu a avut loc în anul 1661 dar castelul a fost reconstruit ulterior de către generalul Stephan Steinville.

 

Muzeul Secuiesc al Ciucului

DE CE MERITĂ VIZITAT

După cum am precizat, Castelul Miko găzduiește Muzeul Secuiesc al Ciucului unde poți descoperi diferite porturi populare, obiecte descoperite de-a lungul vremii, colecții de carte, picturi medievale, țesături, obiecte din lut. Castelul deține și o ”expoziție” în aer liber ce cuprinde șase case vechi, țărănești, fântâni, hambare și 16 porți secuiești tradiționale.

 

Știați că…

  • … în anul 1970 muzeul a fost restaurat în totalitate?
  • … castelul a fost folosit drept cazarmă pentru trupele imperiale până în anul 1764?

 

Semnat,

Ana Maria Panaite

Sursă foto: referinte.transindex.ro

Cristei Iuliana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *