Intră în atmosfera secolului XIV, Castelul Bran te trimite în trecut

castelul bran Cetăţi şi palate

Intră în atmosfera secolului XIV, Castelul Bran te trimite…

La 30 de km de Brașov, situat în pasul Bran-Rucăr, stă falnic la cei 66 de metri ai săi Castelul Bran.

Acesta a fost construit în 1377 și pragul i-a fost trecut de împărați și voievozi care mai de care și deși construit ca și cetate militară inițial a ajuns prin nenumărate modificări să fie transformat în reședință regală în anul 1920.

castelul branCastelul mai este numit ”Castelul lui Dracula” de către amatorii de senzații tari și întâmpină oamenii cu atmosfera cavalerilor și aerul medieval dat de arhitectura pe care o are castelul.

Acesta adăpostește în spatele zidurilor mărețe muzeul Bran cu arme, armuri, ținute, obiecte, mobilier și alte obiecte de colecție.

 

DE CE MERITĂ VIZITAT

Mitul conform căruia Vlad Țepeș ar fi locuit aici este total neadevărat dar independent de această demolare a mitului aici s-a realizat filmul ”Interviu cu un vampir”.

castelul bran

După redeschiderea muzeului, familia Habsburg a remobilat și rearanjat muzeul cu completări de obiecte din propriile moșterniri.

castelul branProgramul de vizitare al castelului în perioada verii este de la ora 09-18 de marți până duminică iar prețurile diferă în funcție de grupuri, persoane vârstă și variază de la 5 la 35 de lei.

 

Cristei Iuliana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *