Cetatea Alba Carolina

Cetăţi şi palate

Cetatea Alba Carolina

Orașul medieval Alba Iulia are ca și obiectiv turistic Cetatea Alba Carolina, o fortăreață construită în stilul lui Sébastien Le Prestre în secolul al XVIII- lea, aceasta fiind ridicată în scopul apărării Imperiului Habsburgic de Imperiul Otoman. Ulterior cetatea a devenit monument istoric, destinație turistică Europeană și unul dintre simbolurile orașului Alba-Iulia.

Cetatea deține 6 porți, iar la vizitarea ei veți fi surprinși de aerul medieval ce învăluie. De la ceremonialul de schimbare a gărzii de la poarta a III-a, salvele de tun ce se trag în weekend-uri, la spectacolele gărzii din incinta cetății, toate acestea vă vor introduce în vremurile de epocă. În cadrul cetății se poate vizita Sala Armelor și bastionul sașilor, se poate parcurge Traseul celor Trei Fortificații și se poate savura o cafea la terasele din curtea cetății.

După o zi încărcată de istorie și după o experiență pe care o ai o dată în viață, poți merge în tabăra militară unde personaje în costume de epocă te vor întâmpina și te vor servi cu licori care mai de care mai savuroase pentru ca ziua ta să fie una de basm până la capăt. Iar dacă vi s-a făcut foame de atâta umblat prin timp, vă puteți opri la restaurantele amenajate în stil medieval, care sunt situate tot în curtea cetății și să savurați o masă boierească.

Semnat,

Ana Maria Panaite

Sursă foto: wikimedia.org; http://www.radiounirea.ro; http://viziteazaalbaiulia.ro; http://adevarul.ro

turistico

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *