Satul Șirnea
În județul Brașov, la poalele munților Piatra Craiului se întinde sub soare satul Șirnea, primul sat turistic din România atestat în secolul XX. Nicolae Frunteș a înființat acest program de promovare turistică pentru a le arăta comuniștilor faptul că România are locuri nemaivăzut de frumoase ce merită promovate.
Cu o altitudine de aproximativ 1200 de metri, satul Șirnea surprinde prin peisajele ce îți taie răsuflarea și cât vezi cu ochii, peisajul este verde, de vis, un loc potrivit pentru iubitorii de natură și pentru cei ce vor să se relaxeze într-un loc liniștit.
DE CE MERITĂ VIZITAT
Pe lângă frumusețile create de natură, satul Șirnea deține o pârtie cu nocturnă cu o înălțime de 600 de metri ce este și în prezent funcțională. Satul Șirnea merită vizitat pentru aerul nepoluat, pentru împrejurimile liniștite și peisajele spectaculoase, aceste lucruri fiind posibile datorită poziționării geografice foarte favorabile.
Satul Șirnea merită vizitat în special în zilele de 22-23 iunie când este sărbătorită Ziua Mondială Olimpică, sărbătoare care se păstrează la Șirnea de peste trei decenii, aici existând chiar flacăra olimpică de la Munchen.
Totodată sărbătoarea de Sânziene în noaptea de 23-24 iunie este celebrată într-un mod unic în satul Șirnea, sătenii mergând pe deal să culeagă flori pentru a le pune pe pernă în noaptea de Sânziene.
Sărbătoarea denumită „Focul lui Sumedru” adună tinerii din sat care fac incantația specifică „Hai la focul lui Sumedru!”.
Satul Șirnea merită vizitat pentru simplele experiențe ce pot fi trăite, pentru naturalețea oamenilor din sat, pentru bunăvoința acestora, pentru peisaje și pentru relaxarea pe care o oferă tot mediul din jur.