Lacul Sfânta Ana, locul unde lava nu mai arde

Lacul Sfanta Ana Ecoturism

Lacul Sfânta Ana, locul unde lava nu mai arde

Lacul Sfânta Ana este cunoscut în România ca fiind singurul lac vulcanic existent în țară.

Format pe fundul craterului unui vulcan stins în urmă cu 30.000- 40.000 de ani, acesta este situat în vârful Ciomatu din județul Harghita, aproape de Tușnad și este și singurul lac vulcanic din Europa Central-Estică ce s-a format pe fundul unui vulcan stins.

 

Lacul Sfânta Ana este încărcat de legende și una dintre ele ar fi cea care spune că numele acestui lac provine de la o fată pe nume Ana care obligată fiind să se căsătorească cu un bărbat pe care nu-l iubea, s-ar sinucis în noaptea nunții, aruncându-se în lac.Localnicii în semn de compasiune ar fi denumit lacul după fata respectivă.

 

DE CE MERITĂ VIZITAT

Lacul Sfânta Ana este cunoscut și pentru puritatea apei, aceasta fiind aproape la fel de pură ca apa distilată și asta deoarece apa acumulată în lac provine doar de la precipitațiile din zonă.

Lacul Sfânta AnaSe spune că în muntele de lângă lac încă există o activitate post vulcanică foarte sensibilă la schimbările din atmosferă și tocmai de aceea aerul din zonă prevestește vremea, acest lucru fiind posibil deoarece în munte s-au format două fisuri ce elimină un aer mai ”pișcăreț” atunci când e vreme de ploaie.

 

Extrem de mulți turiști vin la acest lac din dorința de a se relaxa, pentru experiența trăită și pentru frumusețea peisajului și puritatea aerului și apei.

 

ȘTIAȚI CĂ…

  • … lacul are o adâncime de aproximativ 7 metri?
  • … în fiecare an, de Sfânta Ana lacul este sfințit de Mitropolie?
Cristei Iuliana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *