Mănăstirea Dumbrava

manastirea dumbrava Mănăstiri

Mănăstirea Dumbrava

Mănăstirea Dumbrava, ce poartă hramul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie – Izvorâtorul de mir, este una dintre frumoasele obiective pe care județul Alba le oferă. Situată între Alba Iulia și Cluj-Napoca, în satul Dumbrava, mănăstirea atrage sute de oameni prin frumusețea sa și a împrejurimilor.

Mănăstirea a fost construită începând cu anul 1996 în locul unde, în secolul al XVIII-lea, preotul Ioan fusese martirizat, fiind ars de viu într-o căpiță cu fân. Construcția acesteia a durat relativ puțin, astfel încât în anul 2000 a fost realizată pictura bisericii.

Prin bunăvoința celor ce au contribuit la ridicarea mănăstirii, a fost posibil ca aceasta să devină și un centru social important: mai exact, în jurul lăcașului au fost înființate o casă de copii, un centru maternal, o școală specială și un centru pentru bătrâni.

Așa cum am precizat, Mănăstirea Dumbrava este o mănăstire nouă, a cărei frumusețe nu a fost încă atinsă de trecerea timpului. Aceasta surprinde prin măreția și maiestuozitatea sa, orice călător îi trece pragul. În plus, înăuntrul mănăstirii te poți închina la icoana Maicii Domnului cu Pruncul, care a fost descoperită în tencuiala vechii biserici.

Semnat,

Diana Maria Armanu

 

turistico

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *