Biserica Neagră

biserica neagra Biserici din piatră

Biserica Neagră

Simbol al orașului Brașov, Biserica Neagră găzduiește anual mii de turiști ce îi trec pragul. Se numește Biserica Neagră deoarece zidurile acesteia, deși acum negre de fum, au rezistat incendiului ce a cuprins orașul în anul 1689.

Biserica Neagră este cea mai mare construcție sacrală din România având înălțimea de 90 de metri, o lățime de aproximativ 40 de metri și o înălțime a zidurilor de 21 de metri. Aceasta este și cea mai mare biserică-hală la răsărit de Viena dar și una dintre cele mai mari clădiri de cult medievale.

DE CE MERITĂ VIZITATĂ?

 La Biserica Neagră se află cea mai mare colecție de covoare orientale din Asia Mică, acestea datând din anul XV-XVI, o orgă cu aproximativ 4000 de tuburi și totodată și cel mai mare clopot ce cântărește aproximativ 6000 de kg.

Vizitatorii pot vedea în interiorul bisericii Pictura Murală a Sf. Maria din secolul XV, strane vechi din secolele XVIII-XIX și altarul neogotic construit în 1866.

Zidurile Bisericii încă poartă ”cicatricile” suferite în timpul incendiului prin care a trecut, acestea fiind trasate sub formă de fum.

Semnat,

Ana Maria Panaite

 

Sursa foto: Wikipedia.org

turistico

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *