5 păduri de vizitat toamna aceasta
Surse de oxigen, pădurile îți pot aduce încărcătura pozitivă de care ai nevoie. Pe lângă obiectivele turistice des frecventate precum munți, mări, saline sau muzee, pădurile sunt o locație perfectă pentru anotimpul rece. Cu sau fără cort, drumeții sau nu, ariile cu vegetații pot fi oaza ta de liniște în aglomerația cotidiană.
Pădurea Bogății
Pădurea Bogății este situată în judeţul Brașov, în cadrul rezervaţiei naturale din Munţii Perşani, cu o întindere de aproximativ 8.500 de hectare. Considerată una dintre cele mai frumoase păduri din țară și una dintre cele mai importante păduri de foioase, aceasta adăpostește o zonă cu pășuni, fagi, gorun și carpen. Fauna foarte bogată și diversificată este bine reprezentată de vertebrate: cerbul, ursul, lupul, râsul precum și de numeroase nevertebrate.
Pădurea Letea
Se spune că numele pădurii provine de la legendara Leto care, fiind prigonită de către geloasa Hera – soția lui Zeus, și-ar fi găsit adăpost la gurile Dunării. Considerată a fi cea mai nordică zonă europeană, Pădurea Letea reprezintă un mediu prielnic pentru dezvoltarea lianelor. De asemenea, frumoasa locație face parte din Delta Dunării, ce constituie patria a mii și mii de specii vegetale de origine mediteraneană și animale sălbatice.
Rezervaţia Naturală Pădurea Călineşti – Brezoi
Cele aproape 1.000 de hectare ale rezervaţiei Pădurea Călineşti – Brezoi sunt situate pe flancul sud-estic al Munţilor Lotrului. Rezervaţia este inclusă în Parcul Naţional Cozia, aici aflându-se și pădurea cu același nume. Flora este reprezentată de fagi şi goruni, precum şi mai multe specii de plante rare sau endemice, printre care: garofiţă, sânziană, tămâiţă, cimbrişor, didiţei.
Pădurea Caraorman
Pădurea Caraorman a fost declarată în anul 1940 monument al naturii. Este o pădure de stejari, frasin, plop, cu desișuri și vegetație cățărătoare precum liane și plante agățătoare cum ar fi vița de vie, sălbatică, iedera, hameiul, curpenu.
Aici se află cel mai mare stejar din Delta Dunarii, cu o vârstă de 400 de ani, cunoscut ca „Stejarul îngenunchiat” datorită ramurilor ce s-au întins până pe pământ.
Pădurea Vorona
Pădurea Vorona este situată în apropierea localității cu același nume, județul Botoșani. Aria naturală se întinde pe o zonă de dealuri și adăpostește arbori seculari de stejar, ulm, fag si frasin. Din punct de vedere faunistic se întâlnesc populații de prepelițe, sitari, rațe și gâște sălbatice, iepuri și mistreți.
Legendele spun că în această pădure se găsește un stejar vârstnic sub umbra căruia poposea Alexandru Ioan Cuza.
Alege și tu una dintre aceste locații perfecte pentru a-ți găsi liniștea de care ai nevoie. Vino și descoperă poveștile pe care le ascunde fiecare pădure în parte.
Semnat,
Claudia Andreea Călin