O listă utilă cu 10 sfaturi pentru călătorie

Calatorie Turistico.ro Sfaturi

O listă utilă cu 10 sfaturi pentru călătorie

Fie că ești un novice sau un călător cu experiență în ale mersului cu rucsacul în spate, fie ca pleci într-o călătorie mai lungă sau mai scurtă, întotdeauna este bine să îți pregătești o listă cu lucrurile esențiale pe care trebuie să le iei cu tine.

Te pregătești să pleci deja într-o călătorie? Fă-ți o favoare și consultă lista noastră cu  sfaturi pentru o călătorie demnă de amintiri!

10 Sfaturi de călătorie

1. Rezervă din timp

Dacă dorești să prinzi o ofertă bună la un hotel, nu rezerva o cameră în ultima clipă. Există riscul ca atunci când ajungi la destinație, să umbli pe străzi căutând un hotel bun. Cel mai bine este să rezervi cu 53 de zile înainte camera de hotel pentru a prinde cele mai mici prețuri. Mai există riscul ca unele hotele să confirme mai multe rezervări decât camere disponibile. E bine de știut că recepția hotelului știe cu ceva vreme înainte că este posibil să fie nevoit să mute un oaspete la un alt hotel similar cu cel ales inițial.

2. Ține banii în mai multe locuri

În cazul în care obișnuiești să călătorești cu bani cash, evită să îi ții în aceeași geantă. Astfel, dacă pierzi o geantă, îți va mai rămâne ceva. Cel mai bine e să ai un portofel pe care să-l porți agățat de gât, de picior, sau la brâu. Avantajul? Ai acces imediat la el, iar hoții nu sunt tentați să atace.

3. Informează-te despre vreme

Cum vremea are o importanță deosebită pentru succesul unei vacanțe, este bine să te informezi despre temperaturi și precipitații. În unele zone, diferențele dintre zi și noapte pot fi mari, astfel îți va fi mai ușor la realizarea unei garderobe adecvate. Deși poate părea un moft, nu cred că vrei să porți numai pantaloni scurți la 15 grade Celsius sau numai pulovere, când afară sunt peste 25 grade.

4. Trezește-te de dimineață

Descoperă orașul dimineața și după-amiaza. E destul de neplăcut să mergi prin căldură în plină zi, sub soarele arzător, simțind cum îți sfârâie asfaltul sub picioare. Dacă vrei să descoperi cele mai importante atracții turistice, atunci când nu e foarte aglomerat, primele ore ale dimineții sunt ideale. Totodată, dimineața, localnicii sunt mai dispuși să discute, iar pozele ies mult mai bine.

 

 

5. Fii offline

Descarcă un ghid turistic și deplasează-te prin orașe ca un adevărat aventurier. Unele sunt disponibile în mai mult de 14 orașe, sunt gratuite, includ hărți detaliate și sunt disponibile 100% offline. Deconectează-te de lumea virtuală și admiră fiecare priveliște!

6. Râzi de tine

De cele mai multe ori, atunci când călătorești, în ochii celor din jur vei parea ca fiind neîndemânatic. În loc să te iei în serios în unele situații, sau să te rușinezi, ar fi mai bine să râzi. Nu te teme să greșești, localnicii vor aprecia mai mult spiritul tău și vor încerca să te ajute.

7. Încearcă mâncarea locală

Dacă ai senzația că știi deja gustul unei mâncări doar pentru că ai încercat-o în zona ta, ei bine, te înșeli! Când călătorești, gustă din orice, mai ales din mâncărurile specifice acelei zone. Dacă încă ai dubii, întreabă localnicii ce ar trebui să mănânci și ține cont că mâncarea de la vânzătorii ambulanți e una dintre cele mai bune.

8. Fă multe poze

Memoria te lasă la un mment dat, iar anumite persoane, sau anumite locuri e posibil să le întâlnești o dată în viață, așa că, păstrează-le în amintire cu ajutorul pozelor. Nu te intimida de poziția de turist, nu călătorești doar de ochii celor din jur, ci să aduni experiențe și amintiri

9. Ieși din zona de confort

Provoacă-te să încerci lucruri noi, mai ales cele de care îți este teamă! Cum altfel vei scăpa de acea anxietate dacă nu încerci? Ți-e frică de mâncarea bizară? Mănâncă cele mai ciudate alimente! Nu ești foarte sociabil? Să știi că localnicii sunt foarte prietenoși!

10. Călătorește mai mult

Odată ce ai prins microbul e greu să te mai desparţi de călătorii. Îmbogățește-te cu experiențe și informații, cunoaște oameni noi și plimbă-te prin toată lumea! Fă din asta o pasiune, lasă grijile acasă și nu uita să te bucuri de fiecare moment!

O călătorie adevărată prin lume, nu depinde de numărul de kilometri parcurși, ci de sentimentele pe care le vei retrăi când vei răsfoi jurnalul de călătorie și te vei uita la fotografiile pe care le-ai făcut. Dacă nu te-ai hotărât încă unde vrei să mergi, te ajutăm noi: http://www.turistico.ro/!

 

 

 

Cristei Iuliana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *