Festivalurile, invenții umane pe plaiuri românești

festivaluri din Romania Locații de vizitat

Festivalurile, invenții umane pe plaiuri românești

Încântătoare, cu o diversitate culturală surprinzătoare, România găzduiește de sute de ani castele încărcate de mistere, dealuri cu pante cât vezi cu ochii, o rețea infinită de fortărețe și biserici, dar și o mulțime de evenimente artistice, culturale și muzicale.

Festivaluri

Recunoscută peste tot în lume pentru peisajele pitorești care se găsesc pe teritoriul țării, România a reușit să devină în ultimii ani una dintre cele mai căutate destinații de către tineri.

 

parcul național călimani

Festivalurile, amintiri de povestit prietenilor

Festivalurile, acele invenții umane care îți răscolesc sufletul, adună an de an, oameni dornici să trăiască experiențe unice, pe care să le poată povesti ulterior la un vin fiert pe timp de iarnă.

Înconjurate de voaluri multicolore, distracție și voie bună, festivalurile, constituie cel mai bun prilej pentru a descoperi cu adevărat cultura, tradiţiile, obiceiurile, istoria locală şi specificitatea oraşelor gazdă.

Artă cât vezi cu ochii

Festivalul WahaUn festival unic de muzică, desfășurat în scenariul pitoresc al pădurii din Micfalău este Festivalul Waha, din Covasna. Decorul, ce impresionează prin culoare și fluiditate, te îndeamnă să dansezi până în zori, înconjurat de hamace, lumânări și instrumente muzicale. Cei care sunt dornici însă de o aventură și fac un popas mai mare, pot vizita vulcanul noroios din centrul orașului, care s-a format în urmă cu milioane de ani.

Legende culese din moși strămoși

vulcanul noroios din CovasnaFiind un adevărat simbol al orașului, vulcanul mai este numit și Balta Dracului, întrucât, fenomenul era considerat a fi unul de natură demonică, iar oamenii nici măcar nu se apropiau de groapa în care erau erupţiile de nămol. Se credea la acea vreme că apa fierbe la propriu deoarece era un foc al Iadului, unde necuratul se pregătea să-şi atragă adepţi.

Și cum în fiecare poveste, binele învinge întotdeauna, călătorii pot face un popas pe Valea Zânelor și la Cetatea unde a trăit Ileana Consânzeana.

Cetatea dacică din Valea Zânelor a devenit ţinta căutătorilor de comori, datorită legendei, care spune că în zidurile cetăţii ar fi ascunsă o comoară uriaşă pe care chiar dacii au lăsat-o acolo. Doar odată la şapte ani poarta secretă spre cuferele pline cu aur se deschide pentru o singură noapte, dar până acum nimeni nu a găsit comoara, chiar dacă mulţi au căutat-o.

cetatea zanelor

Astfel, Waha, este un colt de pământ, unde rochiile vaporoase, coronițele de flori și fericirea, par să fie accesorii indispensabile, dar nu pentru a răspunde vreunei mode, ci pentru a purta amprenta libertăţii şi a minţilor creative. Așa ajungi nu doar la un festival de muzică, ci la un întreg tărâm al poveștilor.

Prieteni vechi, surprize noi

Electric CastleDevenit deja un fenomen, festivalul din Bonțida, Electric Castle, se desfășoară an de an în cel mai mare castel din Transilvania, Castelul Banffy. Un loc minunat unde an de an vei întâlni veterani în ale festivalurilor, iar ploile și noroiul sunt deja legendare. Clujul, orașul care găzduiește acest eveniment, este renumit pentru ansamblul architectural: „un oraş medieval renăscut datorită spiritului creativ al locuitorilor.”

Casa Matei CorvinCetățuia, Casa Matei Corvin, Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Parcul Etnografic „Romulus Vuia” sunt doar câteva dintre locurile unde tradiția e acasă. Un dram de curiozitate, constituie un motiv suficient pentru a străbate mări și munți pentru a afla poveștile misterioase ale orașului, ale căror origini ar coborî adânc în negura istoriei.

 

 

Doinind pe plaiuri românești

Într-un colț de țară unic, cu întinderi de ape brodate de nuferi, peisaje grăitoare și viețuitoare zburdalnice, se desfășoară anual Festivalul Internațional de Film Independent “Anonimul”.

Satul Sfantu GheorgheCălătorii pasionați de artă și magia filmului, ori dornici de o aventură festivalieră aparte, se adună laolaltă în satul Sfântu Gheorghe împreună cu marile nume ale cinematografiei naționale și internaționale. Ajunși aici, veți descoperi oameni primitori care vă vor învălui cu istoria satului, tradițiile și rețetele locale. Plimbări cu barca sau cu bicicleta, pe plaja salbatică sau pe straduțele satului, pot fi pentru tine un adevărat elixir pentru o stare de bine.

Vei descoperi peste 300 de specii de păsări (pelicani, lebede albe, cormorani, egrete, gâște și rațe sălbatice, stârci, lopătari și altele) și nu în ultimul rând, vei simți cu adevărat răsăritul și apusul.

Fie că preferi să călătorești singur, cu gașca, familia, ori cu persoana iubită, nu ezita să descoperi locurile și lucrurile spectaculoase care își au deja lăcașul de sute de ani în acea zonă. Festivalurile sunt cele care îți împing limitele cu mult dincolo de zona de confort, însă  peisajele pitorești sunt cele care încarcă sufletul cu liniște.

Cristei Iuliana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *