O excursie la munte și 10 lucruri „must have” în rucsac

Sfaturi

O excursie la munte și 10 lucruri „must have”…

Bocancii sunt pregătiți, vremea-i numai bună pentru aventură, iar entuziasmul e greu de stăpânit. Să fi uitat ceva?

Înainte de a porni în expediția pe care ai planificat-o, aruncă o privire peste ceea ce am să îți spun. Nu e deloc plăcut să fii deja ajuns la destinație și să îți dai seama că ai uitat să iei cu tine tocmai cele mai importante lucruri. Nu-i bai, am pățit-o! Astfel, m-am gândit la o listă cu 10 lucruri „must have” în rucsac pe perioada excursiei de care să nu te lipsești.

  1. Apă

Sunt slabe șanse să găsești pe traseu un magazin de unde îți poți lua ceva să te hidratezi. Ia la tine o sticlă de 2 litri de apă – ea va fi acolo pentru tine atunci când simți că abia mai poți continua. 🙂

  1. Trusa de prim ajutor

Știu că ai pornit cu ideea să te distrezi, să te simți bine și să te relaxezi, însă incidente se pot ivi oricând. Cel mai bine este să fii deja pregătit. Trusa de prim ajutor trebuie să conțină necesarul pentru nevoile tale (ex. dezinfectant, plasturi, folie de supraviețuire etc.).

  1. Briceagul multifuncțional

Acesta îți oferă toate instrumentele de care ai nevoie pentru călătoria pe munte. Pe lângă asta, fiind compact, îl strecori fără probleme în rucsac.

  1. Lanternă

Chiar dacă aventura ta a pornit de dimineață, este posibil ca noaptea să te prindă chiar pe drum. Așadar, pregătește-te și pentru o astfel de situație.

  1. Fluier

Acest mic instrument îți poate salva viața. Dacă vrei să ceri ajutor, fluieră de 6 ori la interval de 10 secunde, urmând să iei o pauză de un minut.

  1. Baterie externă pentru telefonul mobil

Poate nu e la fel de „must have” precum cele de mai sus, însă nu strică să o ai la tine. Poate găsești un peisaj super de imortalizat sau ai descoperit ceva interesant ce merită notat – nu ai vrea să ratezi asta.

  1. Aparat foto

E varianta suplimentară atunci când vrei să-ți lași telefonul acasă, dar ai vrea să te bucuri mai mult timp de lucrurile pe care ai reușit să le vezi în călătorie.

  1. Pelerină de ploaie

Poate că dimineața când ai pornit la drum era cald, soare, iar cerul mai senin ca niciodată. Totuși, nu cred că mai e nevoie să îți spun că vremea la munte este cu totul imprevizibilă. Ia cu tine o pelerină de ploaie mare, care să te ferească de apă.

  1. Cremă cu protecție solară

Soarele de munte arde mult mai puternic decât în mod normal. Folosește o cremă cu factor de protecție peste 30 pentru a evita arsurile solare.

  1. Saci de gunoi

Aceștia îți pot fi de folos în numeroase feluri pe perioada excursiei tale. Pe lângă întrebuințarea lor clasică, aceea de a depozita gunoiul, poți folosi sacii și pe post pe pătură atunci când iarba e umedă. De asemenea, îi poți folosi și pentru a împacheta lucrurile din rucsac pe timp de ploaie.

Aceasta este lista pe care trebuie să o bifezi înainte de a porni în aventură. În funcție de nevoile tale, ea poate fi extinsă. Cel mai important este să ai grijă să nu îți lipsească lucrurile necesare. Până la urmă, e mai fun să nu fii prins pe picior greșit. 🙂

Mindirigiu Andra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *