Jurnal de călător – Lacul Secu

Jurnal de călător

Jurnal de călător – Lacul Secu

Ne dorim mereu să avem parte de vacanțe ca-n povești, de locuri unde ne putem deconecta cu adevarat de agitația care ne invadează viața de zi cu zi. De aceea, recomandarea pentru acest sfârșit de săptămână vine în urma unei călătorii de 20 de ore petrecute în tren și aproximativ 30 de minute de mers cu mașina. Și vreau să vă anunț de pe acum că a meritat fiecare oră și fiecare minut petrecut pe drum.

Lacul Secu se află la șapte kilometri de Reșița, pe râul Bârzava, fiind un lac de acumulare construit în anii ’60 pentru alimentarea cu apă a localității. Acum, acesta a devenit un important centru de agrement și o destinație turistică de atracție pentru cei ce își doresc să practice sporturi nautice, să pescuiască sau pur și simplu să se relaxeze.

Avantajul pe care îl oferă acest loc este faptul că te deconectează complet de la realitate. Fie și să vrei să navighezi pe internet, acest lucru nu este posibil, dat fiind faptul că în zonă nu există semnal. Și eu fiind o persoană ce stă 18/24 de ore cu telefonul în mână la început m-am simțit pierdută, am simțit că ceva îmi lipsește. Acest sentiment nu are cum să dureze mai mult de 10 minute.

Cu siguranță nu am putut sta indiferentă la peisajul deosebit care s-a deschis în fața mea. Tot ce a trebuit să fac pentru a mă relaxa și a mă bucura de aerul curat de munte a fost să merg pe malul lacului și să priveșc cum razele soarelui pătrund timide în apa limpede. Nu aveai nevoie de nimic mai mult. Era atât de liniște și totuși în acel moment simțeai atât de multe.

Citind câteva informații despre acel loc am aflat că se presupune că ar fi blestemat din cauza sufletelor înghițite de ape, atunci când satul Secu a fost inundat în anul 1963. Localnicii povestesc că, uneori, pentru cei care trec cu barca pe deasupra satului, apele lacului devin dintr-o dată transparente, iar sub valuri se deslușesc casa pădurarului și biserica din lemn.

Eu vă recomand să mergeți și să călătoriți cât mai mult, să descoperiți locuri cât mai neinvadate de civilizație și, nu în ultimul rând, să adăugați Lacul Secu la lista voastră de destinații turistice pe care să le vizitați.

Semnat,

Cezara MĂLĂNCUȘ

 

 

turistico

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *