Delta Dunării

Delte

Delta Dunării

Credeți că am putea să vorbim despre atracțiile turistice ale României fără să aducem în discuție și Delta Dunării? Situată în mare parte în România – la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră – și parțial în Ucraina, Delta Dunării este cea mai bine conservată deltă a Europei și a doua ca mărime.

Scurtă descriere

Despre Delta Dunării vorbesc, în primul rând, diferitele distincții pe care le-a primit de-a lungul timpului: aceasta a intrat în patrimoniul UNESCO din 1991 ca rezervație a biosferei la nivel național în România, este considerată sit de importanță comunitară și este protejată prin Convenția Ramsar ca zonă umedă de importanță internațională.

Pentru a demonstra cu adevărat motivul pentru care Delta Dunării reprezintă un obiectiv turistic demn de vizitat, urmează să ne confruntăm cu cifre: ea găzduiește aproximativ 2000 de specii de plante și copaci, 2500 de specii de insecte, 320 de specii de păsări și 44 de specii de mamifere, lista putând continua.

De ce merită vizitat acest loc?

Dacă anterior v-am oferit informații concrete cu privire la frumusețea Deltei, trebuie să evidențiem faptul că vorbim despre o frumusețe care poate fi captată cel mai bine pe retină. Delta Dunării nu poate fi descoperită în totalitate citind despre ea, ci vizitând-o, plimbându-vă pe canalele ei înguste și prin satele ce o înconjoară.

Fie că vă planificați întreaga excursie de acasă sau vă propuneți să ajungeți acolo și să descoperiți ofertele locale, Delta are lucruri de arătat în fiecare anotimp al anului. În total, există 24 de trasee turistice în această rezervație, dintre care 15 sunt accesibile doar prin transport naval. Cele 49 de lacuri formate aici sunt „acasă” pentru specii rare de pelicani, cum ar fi pelicanul creț, egrete, vulturi codalbi și chiar lebede. De asemenea, puteți vizita pădurea Letea, care reprezintă cea mai nordică pădure subtropicală din Europa.

turistico

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *