Rezervația Glodeasa

Rezervatia Glodeasa Ecoturism

Rezervația Glodeasa

Rezervația Glodeasa reprezintă una dintre puținele păduri virgine rămase la noi în țară, fiind situată în satul Trăisteni din județul Prahova și reprezentând un important punct turistic al Văii Doftanei, alături de Cheile Doftanei sau Lacul și Barajul Paltinu.

Scurtă descriere

Glodeasa reprezintă o pădure seculară care se întinde pe aproximativ 500 de ha și se află la o altitudine de 650 – 890 m. Diversitatea acestei rezervații este dată de brazii și fagii vechi de sute de ani, de stânci, pajiști, roci, chei și chiar ape dulci care te vor face, cu siguranță, să simți liniștea pe care natura o împrăștie întotdeauna.

Rezervația Glodeasa

De ce merită vizitat?

Dacă planifici să faci o excursie într-un loc care să îți umple sufletul de frumos și pace, trebuie să notezi și Rezervația Glodeasa printre obiectivele turistice pe care le iei în considerare. Fiind o arie protejată, poți admira crestele împădurite și neatinse de mână de om, poți respira aer proaspăt de munte și poți colinda pădurea deasă, admirând vegetația și fauna acestui loc. De asemenea, poți să vizitezi întreaga Vale a Doftanei, dar și Biserica Sfinții Voievozi sau ansamblul rural din satul Trăisteni –  ambele clasificate ca monumente istorice.

 

Știați că…

  • Rezervația Godeasa „găzduiește” specii rare de plante și animale? De exemplu, vei putea admira bradul argintiu, buzișorul sau orhideea fantomă și există posibilitatea de a te întâlni cu un urs brun.
  • Rezervația Godeasa ar putea fi vizitată curând cu mocănița? Există un proiect dezvoltat pentru Valea Doftanei potrivit căruia va fi construită o linie de cale ferată pentru o mocăniță, care să treacă prin centrul acestei rezervații.

 

Cristei Iuliana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *